Gratis verzending vanaf 25 euro 14 dagen bedenktijd

Uw winkelwagen bevat geen artikelen.

Tips & advies van onze tablet specialist

Wilt u lekker op de bank even snel iets op internet opzoeken, uw e-mail of Facebook checken of een spelletje doen, dan is een tablet erg handig in gebruik. Verder bestaat de mogelijkheid om apps te downloaden waarmee u bijvoorbeeld andere apparaten in huis kunt bedienen zoals uw thermostaat of tv. Ook muziek streamen door het hele huis is mogelijk vanaf uw tablet. Kortom biedt een tablet oneindig veel mogelijkheden!

TIP 1: Kies het juiste besturingssysteem

TIP 2: Kies het formaat wat bij u past.

TIP 3: Het opslaan van uw gegevens

TIP 4: Mogelijkheden tablets

TIP 5: Sim-kaartaansluiting voor onderweg

TIP 6: Ontspiegel uw scherm en bescherm uw tablet

TIP 7: Apps op uw tablet installeren

TIP 8: Bediening van uw tablet

TIP 9: Los toetsenbord vergroot het gebruiksgemak

 

TIP 1: Kies het juiste besturingssysteem

Welk besturingssysteem wilt u gaan gebruiken op uw nieuwe tablet? Als u een nieuwe tablet gaat kopen is één van de eerste beslissingen die u moet nemen. Er zijn drie besturingssystemen op de markt: iOS van Apple, Android van Google en Windows van Microsoft. De tablets met iOS (de iPad) staan bekend om hun eenvoud en gebruiksvriendelijkheid. Android Apple WindowsBij tablets met het android besturingssysteem kost het wat meer tijd om alle mogelijkheden door te krijgen, maar u kunt wel, in tegenstelling tot iOs, heel veel dingen zelf instellen en aanpassen. Windows heeft als voordeel dat het bekend is, maar is nog vrij nieuw op tablets. Vrij recent is windows 8 verschenen en dit wordt op veel windows tablets meegeleverd. Dit nieuwe besturingssysteem is speciaal gemaakt dat u windows ook heel gemakkelijk op uw tablet kunt gebruiken.

U kunt natuurlijk altijd langskomen in onze winkel om de verschillende besturingssystemen te ervaren. Onze specialist legt u graag het verschil uit tussen de verschillende soorten.

TIP 2: Kies het formaat wat bij u past.

Waar het om gaat bij de aanschaf van een tablet is dat zich prettig voelt bij het formaat van het scherm. Als u vaak onderweg bent en u bent van plan u tablet daar veel te gebruiken dan is een scherm van zeven inch een ideale oplossing. Als u minder vaak reist en u gebruikt de tablet vooral op een vaste plaats bijvoorbeeld alleen maar thuis of alleen maar op het werk dan is een scherm van tien inch aan te bevelen. U kunt gerust naar onze winkel komen om zelf te ervaren welk formaat tablet het beste bij u past. Onze specialist vertelt u graag meer over het de verschillende tablets.

TIP 3: Het opslaan van uw gegevens

Om al uw favoriete content op uw tablet pc te kunnen zetten, moet u tablet over voldoende geheugen beschikken. De geheugengroottes van tablets lopen zeer uit een. De meest gangbare grootte is 16GB. Daarnaast beschikken veel tablets over een microSD-kaart slot, waarmee het geheugen verder kan worden uitgebreid doormiddel van een microSD-kaart. Op die manier kunt u gemakkelijk content op meerdere toestellen afspelen.

Als u gebruik maakt van een microSD-kaart adapter kunt u meestal dezelfde microSD-kaart ook voor uw fototoestel gebruiken. Zo kunt u eenvoudig uw foto’s die u gemaakt heeft met uw camera direct op uw tablet bekijken.

Tot slot zijn er ook zogenoemde “cloud services” die extra geheugen aanbieden. Doormiddel van een applicatie kunt u, na aanmelden, hiervan gebruik maken. Een voorbeeld van een dergelijke “cloud service” is Dropbox.

Tablet

TIP 4: Mogelijkheden tablets

Met een tablet kunt u de gewoonlijke dingen doen. Maar er kan zoveel méér met een tablet. Doordat ze zeer draagbaar zijn en vaak voorzien van een touchscreen, bewegingssensoren en gps, zijn ze uitermate geschikt voor games, navigatie en social media. Het spreekt voor zich dat ze ook uitermate geschikt zijn om er een grote collectie mp3’s, films en e-books op te zetten.

Door de beperkte afmetingen en het geringe gewicht van een tablet is het zeer gemakkelijk om deze apparaten mee te nemen naar bijvoorbeeld kantoor, een afspraak of op vakantie. Internetten op een tablet kan draadloos via wifi. Sommige tablets hebben zelfs de mogelijkheid om via een simkaart online te gaan, net als bij een mobiele telefoon.

Let wel op dat u eventueel een tweede sim-kaart moet aanschaffen of u kunt een nieuw sim-only abonnement overwegen.

TIP 5: Sim-kaartaansluiting voor onderweg

Als u de tablet ook onderweg wil gaan gebruiken en u wilt ermee gaan internetten dan is het handig om een tablet aan te schaffen met een sim-kaart aansluiting. Zo kunt u onderweg op uw tablet internetten op plekken waar geen internetverbinding (wifi) beschikbaar is. Gebruikt u de tablet bijvoorbeeld alleen thuis, dan heeft u over het algemeen voldoende aan je wifi-verbinding en heeft u dus geen sim-kaartslot nodig.

TIP 6: Ontspiegel uw scherm en bescherm uw tablet

Tabletcomputers als de iPad hebben een kwetsbaar en tegelijk spiegelend scherm. Om het scherm te beschermen en ervoor te zorgen dat dit minder spiegelt kunt u ervoor kiezen een screenprotector te kopen. Dit is een plastic filter die op het scherm van de tablet kunt plakken. Met zo’n plastic filter maakt u het scherm mat en geeft u het scherm een beschermende laag.

Als u de tablet zelf ook nog wilt beschermen kunt u ook een hoes erbij kopen. Deze zijn er in meerdere vormen te verkrijgen. Zo zijn er hoezen waarbij u de tablet in de hoes steekt, ook wel sleeve genoemd, en er zijn hoezen die volledig om de tablet heen vouwen en open kunnen klappen wanneer u de tablet wilt gebruiken. Deze hoezen worden ook wel bookcovers genoemd.

Apps

TIP 7: Apps op uw tablet installeren

Het aanbod van software, ook wel apps (van applicaties) genoemd, is overweldigend. Er zijn apps voor zowel zakelijk gebruik als games en apps die aansluiten bij hobby’s en sporten. Er zijn duizenden apps in de verschillende app stores beschikbaar. Heeft u het besturingssysteem iOs dan kunt u via de appstore alle apps downloaden. Heeft u een tablet met het android besturingssysteem dan kunt u deze apps downloaden in  Google playstore.

TIP 8: Bediening tablet

Invoer op een tablet-pc gaat meestal via het aanraakgevoelige touchscreen. Hierdoor wordt de bediening zeer intuïtief en geeft het een extra dimensie aan gamen. Er zijn twee soorten touchscreens: capacitief en resistief. Capacitief werkt op aanraking en resistief op druk. Capacitieve schermen werken over het algemeen fijner, het is voldoende om ze licht aan te raken. Ze zijn echter wel duurder in aanschaf. Een resistief scherm kun je bijvoorbeeld ook met je nagel bedienen of met een plastic pennetje (stylus). Een resisitief scherm vind je vaak op goedkope tablets. Voor een capacitief scherm heb je een speciaal duurder pennetje nodig welke de aanraking van een vinger nabootst. Daarnaast is er de mogelijkheid van een toetsenbord op het scherm, maar vaak kan er ook een fysiek toetsenbord los worden aangesloten

TIP 9: Los toetsenbord vergroot het gebruiksgemak

Een tablet heeft zelf standaard geen toetsenbord en voor groete stukken tekst werkt dit niet altijd even handig. Ook het blind typen op een tablet gaat vaak moeilijker omdat je niet met je vingers kunt voelen waar je op het toetsenbord bezig bent. Gelukkig kunt u een los toetsenbord bij de tablet kopen. Dit wordt dan verbonden via bluetooth.