Zoveel geld bespaar je op een energiezuinige koelkast!

Energielabels helpen je bij het kiezen van een zuinige koelkast of vriezer. Sinds maart 2021 zijn de energieklassen op het label opnieuw ingedeeld: klasse A t/m G. Doordat de energieklassen op het label opnieuw zijn ingedeeld, kan het zijn dat jouw apparaat van energieklasse A naar energieklasse C gaat. Maar geen paniek, de apparaten zijn niet minder zuinig geworden. Apparaten die bijvoorbeeld nu een B-label hebben, zijn soms zelfs zuiniger dan modellen met het vorige label A+++! Sterker nog, op dit moment bestaat er nog geen koelkast of vriezer met een A label.

Waarom zou je jouw bestaande koelkast of diepvries vervangen voor een nieuwe? Nieuwe modellen koelkasten en diepvriezers verbruiken een stuk minder stroom dan oude modellen. Op de lange termijn kan een model dat duurder is in de aanschaf, dus tóch voordeliger zijn. Op je energierekening kun je uiteindelijk honderden euro’s besparen, zeker gezien de huidige energietarieven!

Om dit te verduidelijken, hebben we een eenvoudig rekenvoorbeeld voor je gemaakt, waarbij we uitgaan van een gemiddelde levensduur van 10 jaar:

Bovenstaande tabel is gebaseerd op de Samsung RB38A7B6BSR/EF, 134 kWh per jaar en een energieprijs van € 0,57 per kWh. Wij hebben de energiezuinige apparaten voor je op een rij gezet:

Label B 
Label C 
Label D 
Label E 
Label F 

Vragen? Wij helpen je graag in één van onze 8 winkels of online via telefoon, chat, WhatsApp of mail.  Bekijk ondertussen hier onze best verkochte koelkasten van dit moment!

 
 

 

Onze best beoordeelde koelkasten