Hoe houd je jouw wasmachine in topconditie?

Het schoonhouden van je wasmachine is essentieel om jouw apparaat goed te laten functioneren, dus maak je wasmachine elke maand grondig schoon, afhankelijk van hoe vaak je hem gebruikt, om je witte was witter te houden en te zorgen voor een heerlijk ruikende stapel wasgoed! Wij geven je graag een aantal handige tips om jouw wasmachine in topconditie te houden:

 

  1. Draai een keer per maand een kookwas op 90 graden.

Omdat moderne wasmachines zo effectief zijn in het verwijderen van vuil uit onze kleding, gebruiken de meeste mensen een relatief lage temperatuur tijdens het wassen. Hierdoor blijft je kleding langer mooi én verbruik je minder energie! Door de lage temperatuur kan vuil zich echter eerder ophopen dan bij een hogere temperatuur. Het draaien van een kookwas op 90 graden met een lege trommel helpt om de wasmachine schoon te houden. Draai de kookwas ongeveer een keer per maand.

  1. Laat de deur openstaan na elke wasbeurt

Laat na elke wasbeurt de deur van de wasmachine minimaal 15 min openstaan, zodat alle onderdelen op natuurlijke wijze kunnen drogen. Zo voorkom je dat bacteriën en onaangename geurtjes zich ophopen.

  1. Maak het zeepbakje regelmatig schoon

Het vuilste deel van de wasmachine is altijd het zeepbakje. Hierdoor vereist dit extra aandacht tijdens het schoonmaken van je wasmachine. Verwijder de wasmiddellade aan de voorkant van de machine (raadpleeg de handleiding wanneer je advies nodig hebt over hoe je deze volledig kunt verwijderen). Laat de lade weken in heet water met zeep en schrob met een oude tandenborstel alle zeepresten en schimmelresten schoon. Spoel grondig na en droog af met een theedoek. Voordat je de lade terugplaatst, kun je het beste eerst de ruimte waar de lade zich bevindt schoonmaken - waarschijnlijk zitten daar ook verborgen zeep- en schimmelresten.  

Elke genoemde tip zorgt er voor dat jouw apparaat optimaal blijft werken, waardoor je geld bespaart op de lange termijn. Niet alleen door de wasmachine energiezuinig te houden, maar ook ter voorkoming van reparatie of vervanging. Bekijk hier voor onze meest energiezuinige wasmachines.

Onze witgoedspecialisten geven je graag meer handige wastips! Je van harte welkom in één van onze winkels. Daarnaast zijn wij dagelijks tot 21.00u bereikbaar via telefoon, chat, WhatsAppof mail voor al je vragen.