Hoe meet je de juiste nismaten op voor een inbouw koelkast?

Bji het aanschaffen van een nieuwe inbouw koelkast, is het belangrijk dat je rekening houdt met de juiste nismaten. De plek waar de koelkast komt te staan, noemen we een nis. Maar hoe meet je die maten nu goed op? Wij geven je een aantal eenvoudige tips. Zo weet je zeker dat het apparaat in jouw keuken past!

Meet de nishoogte

 
Inbouw koelkasten hebben een standaard hoogtemaat. De meest voorkomende hoogtes zijn 82, 88, 102 en 122 cm. Meet de nishoogte vanaf de onderkant  tot de bovenkant van de nis.

Meet de nisbreedteDe standaardbreedte van de meeste inbouw koelkasten is 55 cm. Omdat sommige inbouwkoelkasten breder zijn dan de standaard breedtemaat, is het belangrijk om altijd de breedte op te meten. Zo weet je zeker dat je niet voor verrassingen komt te staan. De breedte van de nis meet je door de binnenkant van de nis van links naar rechts op te meten. Dit betekent dat je het keukenkastje meet en niet de koelkast.

Meet de nisdiepteDe standaard nisdiepte voor inbouwkoelkasten is 55 cm, maar er zijn enkele modellen die 60 cm diep zijn. Daarom is het een goed idee om altijd na te gaan hoe diep de nis in jouw keuken is. Meet de nis vanuit het achterste punt naar voren op. Ook hier is het belangrijk dat je het keukenkastje meet en niet de koelkast


Sleepdeur systeem of deur-op-deursysteem?
Bij een sleepdeur systeem is de deur van het keukenkastje met de deur van de koelkast verbonden via een sleepgeleider. Dit zorgt ervoor dat de deur van de koelkast en keukenkast tegelijkertijd open gaan. Had je oude koelkast een sleepdeur systeem? Dan is het aan te raden om bij een nieuwe koelkast hetzelfde systeem te kiezen.  

Bij inbouwkoelkasten met een deur-op-deursysteem wordt de deur van het keukenkastje rechtstreeks op de deur van de koelkast gemonteerd. Hierdoor kan de deur van jouw inbouwkoelkast verder open. Een ander voordeel van een deur-op-deursysteem is dat de scharnieren sterker zijn dan die van een keukenkastje, waardoor ze langer meegaan. Als je inbouwkoelkast momenteel een deur-op-deur-systeem gebruikt, is het veranderen naar een sleepdeur systeem geen eenvoudige klus en niet aan te raden.

Gratis inmeten van jouw inbouwapparatuur

Wist je dat als jij een inbouw koelkast aanschaft bij EP:Tummers, onze monteurs deze gratis* voor je inmeten? Zo hoef jij je nooit meer zorgen te maken over de juiste maatvoering en weten wij zeker dat het apparaat past.

*Je betaalt hiervoor € 50,-. Dit bedrag krijg je weer terug wanneer jij het inbouwapparaat bij ons koopt!

Liever persoonlijk advies nodig bij de aanschaf van jouw nieuwe inbouw koelkast?

Wij helpen je graag, zodat je de koelkast kiest die bij jouw situatie past. Kom langs in één van onze 8 winkels in Limburg. Of neem contact met ons op via Telefoon, chat, WhatsAppof Mail.