Hoe meet je de juiste nismaten op voor een inbouw oven? 

Bji het aanschaffen van een nieuwe inbouw oven, is het belangrijk dat je rekening houdt met de juiste nismaten. De plek waar de oven komt te staan, noemen we een nis. Maar hoe meet je die maten nu goed op? Wij geven je een aantal eenvoudige tips. Zo weet je zeker dat het apparaat in jouw keuken past!  

 

Meet de nishoogte 

Meet de nishoogte van de bodem tot de bovenkant van de nis. De minimale nishoogte voor ovens is 45 cm en maximaal 60 cm.  

Meet de nisbreedte  

De normale nisbreedte van een oven is tussen de 55 en 60 centimeter. Daarom is het van cruciaal belang om ook altijd de nisbreedte te meten. De nisbreedte wordt gemeten vanuit de binnenkant van de nis, van links naar rechts.  

Meet de nisdiepte  
Meet de diepte van de nis van het achterste punt tot de voorkant van de nis. Lukt het niet om jouw oven uit de nis te krijgen? Meet dan het kastje op. De gemiddelde diepte van de nis is ongeveer 55 centimeter bij een inbouw oven. 

 

Gratis inmeten van jouw inbouwapparatuur 

Wist je dat als jij een inbouw koelkast aanschaft bij EP:Tummers, onze monteurs deze gratis* voor je inmeten? Zo hoef jij je nooit meer zorgen te maken over de juiste maatvoering en weten wij zeker dat het apparaat past.  

*Je betaalt hiervoor € 50,-. Dit bedrag krijg je weer terug wanneer jij het inbouwapparaat bij ons koopt!  

 

Liever persoonlijk advies nodig bij de aanschaf van jouw nieuwe inbouw koelkast? 

Wij helpen je graag, zodat je de koelkast kiest die bij jouw situatie past. Kom langs in één van onze 8 winkels in Limburg. Of neem contact met ons op via telefoon, chat, WhatsApp of mail.