Hoe meet je de juiste nismaten op voor een inbouw vaatwasser?

Bij het aanschaffen van een nieuwe inbouw vaatwasser, is het belangrijk dat je rekening houdt met de juiste nismaten. De plek waar de vaatwasser komt te staan, noemen we een nis. Maar hoe meet je die maten nu goed op? Wij geven je een aantal eenvoudige tips. Zo weet je zeker dat het apparaat in jouw keuken past!


Meet de nishoogte


De afstand tussen de vloer en de onderkant van het aanrechtblad is de nishoogte. Houd hierbij rekening met de vloer voor de nis. Deze ligt waarschijnlijk hoger dan de vloer in de nis, omdat er onder het keukenblok vaak geen vloer wordt gelegd.


Meet de nisbreedte


De standaard breedte voor een vaatwasser is 60 cm. Heb je een kleinere nis? Dan is deze in de meeste gevallen 45 cm breed. Meet de binnenkant van links naar rechts.

Meet de nisdiepte

Meet de diepte van de nis vanaf de voorkant van je keukenblok tot de achterkant van de nis. Laat altijd voldoende ruimte over voor ventilatie, kabels, waterleidingen en afvoerslangen. Als de oude vaatwasser nog in de nis staat en je hem echt niet kunt verplaatsen, meet dan de diepte van het aanrechtblad en trek  5 cm af. Zo heb je altijd genoeg ruimte voor de leidingen en ventilatie!


Meet de hoogte van het frontpaneel

Met een frontpaneel geef je je inbouwvaatwasser dezelfde uitstraling als jouw keuken. Houd er rekening mee dat er verschillende typen vaatwassers zijn en het frontpaneel per type verschilt. Bij het aanschaffen van een inbouw vaatwasser heb je de keuze uit twee soorten met een voorpaneel:  volledig geïntegreerde en half-geïntegreerde.

Volledig geïntegreerde vaatwassers

Wanneer je kiest voor een volledig geïntegreerde vaatwasser, bedekt het frontpaneel de gehele lengte van de vaatwasser. Het bedieningspaneel van de vaatwasser bevindt zich in de vaatwasser zelf.

 

Half geïntegreerde vaatwassers


Kies voor een half-geïntegreerd model wanneer je de bediening liever aan de buitenkant van de vaatwasser wilt hebben. Het frontpaneel zal in dit geval niet over de gehele lengte zijn.


 

Meet de plint en bepaal jouw deursysteem
Meet de hoogte van de plint onder jouw aanrecht. Is de plint meer dan 9 centimeter hoog? Kies dan voor een vaatwasser met een sleepdeur. Zo voorkom je dat het frontpaneel tegen de plint aan komt en de deur niet open gaat. Is de plint lager dan 9 centimeter? Dan kun je kiezen voor een deur-op-deur systeem of een sleepdeur.

 Gratis inmeten van jouw inbouwapparatuur

Wist je dat als jij een inbouw vaatwasser aanschaft bij EP:Tummers, onze monteurs deze gratis* voor je inmeten? Zo hoef jij je nooit meer zorgen te maken over de juiste maatvoering en weten wij zeker dat het apparaat past.

*Je betaalt hiervoor € 50,-. Dit bedrag krijg je weer terug wanneer jij het inbouwapparaat bij ons koopt!

 

Liever persoonlijk advies nodig bij de aanschaf van jouw nieuwe inbouw vaatwasser?

Wij helpen je graag, zodat je de kookplaat kiest die bij jouw situatie past. Kom langs in één van onze 8 winkels in Limburg. Of neem contact met ons op via Telefoon, chat, WhatsApp of Mail.


Alle inbouw vaatwassers

Bekijk assortiment


Volledig geïntegreerd

Bekijk assortiment


Half geïntegreerd

Bekijk assortiment


Onderbouw vaatwassers

Bekijk assortiment