We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. U gaat akkoord met onze cookies als u onze website blijft gebruiken. - Meer informatie - Sluiten

Frituren

Voor een snelle maaltijd of een lekkere snack is het ideaal om een frituurpan te hebben. Frituren is niet de meest gezonde manier van voedselbereiding daarom wordt ook afgeraden dit vaak te doen.
Frituren kunt u het beste doen bij een temperatuur tussen de 150 en 180 °C. Als de temperatuur van het frituurvet te laag is, nemen producten namelijk meer vet op en bestaat de kans dat het eten niet gaar is. Bak ook niet te heet, want dan verbrandt de buitenkant, terwijl de binnenkant niet gaar of nog bevroren is. Ook moet u de producten niet ontdooien voor deze de frituur ingaan. De producten zo droog mogelijk de frituur ingaan: hoe meer vocht/ijs, des te meer spatten. Bak ook niet met teveel producten tegelijk. Hierdoor kan de temperatuur van olie of frituurvet te sterk dalen waardoor producten niet goed gaar worden.