Meest gestelde vragen over airco's


Mobiele airco’s zijn super fijne apparaten tijdens de warme zomerdagen. Veel mensen hebben een mobiele airco in hun woonkamer, slaapkamer of elders staan. Ondanks dat veel mensen wel snappen hoe een mobiele airco werkt, zijn er ook nog veel onduidelijkheden en misverstanden over. Bekijk hier de meest gestelde vragen die onze klanten regelmatig aan ons stellen over mobiele airco's! Mocht je vraag hier niet tussen staan, neem dan gerust contact op met onze klantenservice via 085-105 4444WhatsApp of live-chat.

 Hoeveel vermogen heeft mijn airco nodig?  

Per 1m3 Heb je ongeveer 136 BTU koelvermogen nodig. Als je bijv. een kamer van 65m3 hebt, dan heb je dus een mobiele airco nodig met minimaal 8840 BTU. Hoe energiezuinig is een mobiele airco? 

Hoe energiezuinig de mobiele airco is, kun je zien aan het energielabel. De meeste airco’s in ons aanbod hebben energielabel A of A+ en zijn dus zeer energiezuinig. Echter wordt dit ook bepaald door het gebruik en het temperatuurverschil dat bereikt moet worden. Hoe langer en vaker de airco aanstaat hoe meer energie de airco verbruikt om het gewenste resultaat te bereiken. Hoe stil moet de airco zijn? 

De meeste airco's worden op de slaapkamer gebruikt. Het is dan ook prettig dat de airco niet al te veel lawaai maakt. Een airco die maximaal 55 dB produceert, wordt gezien als een zeer stille airco. Alles boven de 55 dB wordt gezien als een stille airco.Kan een mobiele airco de lucht ook verwarmen of zuiveren? 

De temperatuur is instelbaar. Afhankelijk van het merk wat je kiest, kun je deze doorgaans instellen tussen de 16 en 30 graden Celsius. Dit betekend echter niet dat de airco ook verwarmt. Wanneer je de airco instelt op 30 graden en de temperatuur in de ruimte is lager dan 30 graden, dan koelt de airco niet. De ventilator blijft wel draaien en het apparaat houdt de luchtvochtigheid in de gaten. Zijn er ook mobiele airco's zonder afvoerslag? 

Er bestaat helaas geen mobiele airco zonder afvoerslang. Een mobiele airco moet namelijk zijn condensvocht kwijt. Hiervoor heeft hij een afvoerslang nodig die de warme lucht en condens naar buiten afvoert. Er bestaat wel een 'light'-versie van de airco: de aircooler. Een aircooler heeft geen slang naar buiten nodig maar koelt de ruimte ook niet.
 
 


DELONGHI PAC EX130
ECO REAL FEEL


Energie klasse: A
Max koelvermogen (BTU): 13000 BTU
Maximale ruimte: 120 m3AEG AXP34U338CW


Energie klasse:
A
Max koelvermogen (BTU): 12000 BTU
Maximale ruimte: 120 m3INVENTUM AC901


Energie klasse:
A
Max koelvermogen (BTU): 9000 BTU
Maximale ruimte: 80 m3

https://eptummers.nl/inventum-ac901