Onderhoud van jouw koffiezetapparaat

Een goed gereinigde koffiezetapparaat zorgt ervoor dat de koffie het lekkerst smaakt en vrij is van een bittere en nare smaak. Om erachter te komen hoe je jouw koffiezetapparaat het beste kunt onderhouden, geven onze koffie-specialisten hieronder een aantal handige tips.Zo ontkalk je jouw koffiezetapparaat

Niets is zo fijn als een heerlijke kop koffie in de ochtend en voor veel mensen een geliefd ochtendritueel, maar dat veeltallige gebruik leidt op een gegeven moment tot vervuiling en kalkaanslag. Deze aanslag tast niet alleen de smaak van je koffie aan, maar zorgt ook voor een mindere levensduur van het apparaat. Hierom mag het ontkalken van je koffiezetapparaat absoluut niet vergeten worden.

Hoe vaak jouw koffiezetapparaat moet worden ontkalkt, hangt af van de hardheid van het water, het type machine en hoe vaak je koffie zet. Over het algemeen raden we aan om bij dagelijks gebruik, elke drie maanden te ontkalken. Tenzij je koffiezetapparaat een waterfilter heeft. Dan is één keer per jaar ontkalken voldoende. Sommige koffiemachines geven aan wanneer ontkalken nodig is. Ook als de cremalaag op de koffie verslechterd, is het tijd om je apparaat schoon te maken.

Kies voor het ontkalken van je apparaat voor de universele Easyfiks ontkalkingstabletten. Voor Jura machines adviseren we de Jura ontkalkingstabletten. Raadpleeg altijd de handleiding van jouw koffiemachine voor de instructies.Zo reinig je jouw koffiezetapparaat!

Het schoonmaken van je machine zorgt ervoor dat alle koffie- en vetresten uit het gehele zetsysteem worden verwijderd. De machine geeft zelf aan wanneer er schoongemaakt moet worden. Gebruik de Universele Easyfiks reinigingstabletten. Met elk doosje kun je jouw koffiezetapparaat in totaal 10 keer reinigen. Voor Jura machines adviseren wij de Jura Reinigingstabletten, kies bij Miele voor de Miele Reinigingstabletten 10 Stuks en voor apparaten van het merk Philips adviseren wij de Philips CA6704/10 Reinigingstablet 6 stuks.

Raadpleeg de handleiding van jouw koffiemachine voor de instructies om het melksysteem te reinigen.Ook kun je deze reinigingstabletten gebruiken om de residubak en het lekbakje van je koffiemachine grondig schoon te maken. Plaats een tablet in elke bak en vul met water. Even laten intrekken om koffie- en vetresten te verwijderen en daarna uitspoelen.Met deze tips zet jij het lekkerste kopje koffie en kun jij optimaal genieten van jouw koffiemoment! Ben je op zoek naar een nieuw koffiezetapparaat? Bekijk hier onze beste verkochte koffiezetapparaten van dit moment!