We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. U gaat akkoord met onze cookies als u onze website blijft gebruiken. Meer informatie - Niet akkoord - Akkoord

Scheren

Scheren

Er zijn eigenlijk twee grote redenen waarom mensen zichzelf ontharen. De eerste reden is omdat mensen dit een gewoonte vinden. Wie tegenwoordig nog met lange plukken haar onder haar oksel loopt wordt als onverzorgd beschouwd. Meiden beginnen al op hele jonge leeftijd met zichzelf te ontharen, dit omdat ze dit bij oudere mensen, die ze als voorbeeld zien, zien gebeuren.

Naast de gewoonte die men heeft om zichzelf te ontharen omdat men zichzelf anders onverzorgd vindt, is ook hygiëne een hele belangrijke reden. Denkt u eens aan wielrenners, deze ontharen zichzelf omdat wanneer ze vallen de wond minder snel ontsteekt als er geen vuil aan de haartjes blijft zitten. Geen haartjes betekent dus ook geen vuil dat aan de haartjes kan blijven plakken.