Stap over op elektrisch koken!

De overheid wilt de CO²-uitstoot verlagen in Nederland, een onderdeel hiervan is de overstap naar het gebruik van duurzame energie. Het is daardoor in principe vanaf 2050 niet meer mogelijk om te koken op gas. In 2030 zijn zelfs al zeker twee miljoen Nederlandse huizen helemaal van het aardgas af. Dit klinkt allemaal heel ver weg, maar de komende jaren zul je dit al gaan merken. Twijfel je of je nu al moet overstappen van een gasfornuis naar elektrisch koken? Wij vertellen je in dit artikel alles over de voordelen van elektrisch koken!


Welke soorten elektrische kookplaten zijn er?

Een optie die steeds populairder wordt, is koken op een inductie kookplaat. Een inductie kookplaat maakt gebruik van elektrische spoelen om een magnetisch veld op te wekken. Inductie koken is de meest efficiënte kooktechniek omdat deze manier van koken weinig energie verbruikt. Een ander voordeel is dat inductie koken op gas lijkt, maar een stuk veiliger is. De kookplaat zelf wordt niet zo heet en er is geen vlam waar je je aan kunt branden. Voor de mensen die geen fan zijn van schoonmaken; een inductiekookplaat is makkelijk schoon te maken, de glazen plaat op een inductie kookplaat neem je simpelweg af met een nat doekje.  Een keramische kookplaat is een goede keuze als je gevoelig bent voor elektromagnetische velden, bijvoorbeeld als je een pacemaker hebt. Verder lijken ze qua uiterlijk veel op die van inductie. Het voordeel van keramische kookplaten boven inductie kookplaten is dat deze iets goedkoper zijn. Verder dan dat heeft een keramische kookplaat geen voordelen ten opzichte van inductie. Een inductiekookplaat is energiezuiniger, sneller warm, koelt sneller af, past zich wel aan de pan aan én is veiliger.


Ik wil overstappen naar elektrisch, wat nu?

Als je overweegt om elektrisch te gaan koken, zijn er een paar dingen die je moet regelen. Ten eerste heb je een extra stroomdraad nodig van de meterkast naar de kookplaat. Je hebt ook een speciaal stopcontact nodig voor de "perplex" stekker van jouw kookplaat. Voor zo’n aansluiting is een aanpassing nodig in je meterkast, er moet als het ware een extra groep aangelegd worden. Dit brengt kosten met zich mee. Laat je dus goed adviseren door één van onze verkoopspecialisten om te zien wat er allemaal bij komt kijken om dit bij jou thuis te laten installeren!  

 

Gratis inmeten van jouw inbouwapparatuur

Wist je dat als jij een inbouw kookplaat aanschaft bij EP:Tummers, onze monteurs deze gratis* voor je inmeten? Zo hoef jij je nooit meer zorgen te maken over de juiste maatvoering en weten wij zeker dat het apparaat past.*Je betaalt hiervoor € 50,-. Dit bedrag krijg je weer terug wanneer jij het inbouwapparaat bij ons koopt!

Liever persoonlijk advies nodig bij de aanschaf van jouw nieuwe inbouw kookplaat?

Wij helpen je graag, zodat je de kookplaat kiest die bij jouw situatie past. Kom langs in één van onze 8 winkels in Limburg. Of neem contact met ons op via Telefoon, chat, WhatsAppof Mail.