Wat maakt een Staub gietijzeren pan uniek?

De oorsprong van Staub

Staub is zijn reis begonnen in Elzas, Frankrijk, een historische regio die lekker eten en culinaire tradities hoog in het vaandel draagt. Het bedrijf is gespecialiseerd in de productie van gietijzeren kookgerei van hoogwaardige kwaliteit.

Bekijk hier alle staub pannen

De pannen van Staub zijn verkrijgbaar in verschillende eye-catching kleuren en maten. Een van hun populairste gietijzeren pan is de Staub ronde cocotte. De cocotte staat bekend om zijn veelzijdigheid, want je kunt er verschillende gerechten in bakken, braden, stoven en zelfs grillen op elk fornuis, inclusief inductie, en dat allemaal met één pan! 


Met precisie en zorg gemaakt

Elke Staub gietijzeren pan wordt met de hand gemaakt, trouw aan het traditionele productieproces. Tijdens het productieproces ondergaat elke pan een grondige inspectie volgens de strikte kwaliteitsnormen van Staub. Je kunt er zeker van zijn dat jouw Staub pan met precisie en zorg is gemaakt, voordat het bij je terechtkomt.

De kenmerkende "Aroma Rain" deksel

De gietijzeren pannen van Staub hebben drie unieke eigenschappen: de stevige binnenkant, de glanzende emaillen kleuren en de kenmerkende "Aroma Rain" deksel van Staub. Het deksel is speciaal ontworpen om vocht op te vangen en vast te houden terwijl je eten bereidt, zodat het gerecht sappig blijft en de smaken blijven behouden.

Bekijk hier alle staub pannen


Een natuurlijke anti-aanbakpan

Dankzij de unieke matzwarte binnenkant van Staub kun je gelijkmatig braden en grillen. De warmte wordt veel gelijkmatiger verdeeld, dit voorkomt dat jouw gerechten zullen verbranden. Het licht poreuze oppervlak van de braadpan ontwikkelt na verloop van tijd een natuurlijke anti-aanbakpan. Dit voorkomt dat voedsel aan de bodem aanbakt, wat met goedkopere geëmailleerde braadpannen wel kan gebeuren.Dit zijn nog maar enkele voordelen van de Staub gietijzeren pan. De pannen zijn niet alleen erg populair bij beroemde restauranthouders, maar ook veel thuiskoks zijn erg enthousiast over de resultaten die het koken in een Staub gietijzeren pan met zich meebrengt.

Bekijk hier alle staub pannen


Koop jouw Staub gietijzeren pan bij EP:Tummers en laat je verrassen.