Inruilactie

 


Unieke inruilactie met hoge KORTINGEN!

EP:Tummers heeft de komende weken een unieke en spectaculaire inruilactie op al uw oude en vaak energievretende wasmachines en wasdrogers. De korting bij inruil van uw oude apparaat kan oplopen tot maar liefst 29 % (oftewel tot € 200,- korting) bij aanschaf van een nieuw apparaat. Wij bezorgen uw wasmachine en/of droger volledig gratis bij u thuis, en nemen uw inruilapparaat ook gratis mee.

Deze actie is uitsluitend geldig in onze winkels (niet in de webshop)

InruilactieKom voor deze actie naar een van onze winkels


Winkel Roermond

EP:Tummers Roermond

Schaarbroekerweg 28
6042 EJ Roermond
T: 0475-425262
7 dagen per week geopend!
Winkel Panningen

EP:Tummers Panningen

Markt 121
5981 AA Panningen
T: 077-3071300
7 dagen per week geopend!
Winkel Tegelen

EP:Tummers Tegelen

Engerstraat 2
5931EL Tegelen
T: 077-3738511
7 dagen per week geopend!
Winkel Echt

EP:Tummers Echt

Zuiderpoort 68
6101 KA Echt
T: 0475-319595
7 dagen per week geopend!
Winkel Heythuysen

EP:Tummers Heythuysen

Dorpstraat 82
6093 ED Heythuysen
T: 0475-440353
7 dagen per week geopend!
Winkel Horst

EP:Tummers Horst

Hoofdstraat 25
5961 EX Horst
T: 077-3983021
7 dagen per week geopend!
Wilt u ook honderden euro's per jaar besparen?

Moderne wasmachines met een A+++-label kunnen u een verschil van plus minus € 63,00 per jaar besparen.

Overstappen op een warmtepompdroger kan u zelfs meer dan € 300,- per jaar besparen aan energiekosten!

Schema gebaseerd op de meest zuinige Siemens warmtepompdroger met 8 kg wasgoed kastdroog bij centrigugesnelheid van 1400 toeren een energieprijs van € 0,22 per kWh.

Besparing warmtepompdroger
Waarom de bestaande wasmachine vervangen voor een nieuwe?


Mensen denken vaak bij een aankoop aan wat op korte termijn het voordeligst voor ze is. Zo is ook een wasmachine kopen voor de meesten niet iets dat je geregeld doet. Bij ons laten we u graag zien welke wasmachine qua aanschafprijs, duurzaamheid en energieverbruik het beste bij u past. Om te wassen is er water nodig, maar ook elektriciteit, wasmiddel en zelfs wasverzachter. De nieuwe wasmachines wassen met steeds minder water. Er zijn zelfs nieuwe technologieën, die het mogelijk maken om uw was binnen 60 minuten gewassen te hebben. In 13 jaar tijd is het verbruik van water met maar liefst 54% verminderd! In 2002 was 13 liter water nodig om één kilo was te doen, nu zijn dat nog slechts 6 liter. Minder water, betekent ook minder elektriciteit, wat dus tegelijkertijd het energieverbruik vermindert met 50%. De zuinigste wasmachines hebben een A++ of A+++ label. Dat betekent dat ze 20 tot 30 % elektriciteit besparen ten opzichte van een wasmachine met een A-label. Voor uw elektriciteitsfactuur betekent dat een bezuiniging van plus minus € 63,- per jaar ten opzichte van een wasmachine die ouder is dan 10 jaar, berekend op een gemiddelde van 5 wasbeurten per week.

Warmtepompdroger of condensdroger?


De warmtepompdroger verbruikt veel minder energie dan de traditionele drogers, tot wel 60%. De warmtepompdroger kost in aanschaf wel wat meer dan een gewone condensdroger, maar dat verdiend u snel weer terug! U bespaart al gauw zo’n slordige € 125,- op jaarbasis indien u 4 keer per week uw was droogt. Dat betekent dus, dat u uw investering al binnen 5 jaar terug kunt verdienen! Maar wat is nou precies het voordeel van een warmtepompdroger? Met een warmtepompdroger droog je het meest energiezuinig. Zo’n droger hergebruikt warmte door warme lucht opnieuw in de trommel te blazen. Hierdoor is een warmtepompdroger dus stukken zuiniger dan een normale droger. Het is verantwoord om te kiezen voor een warmtepompdroger als:
 • U uw kleding 1-2 keer in de week wil drogen
 • U een wasmachine heb die u vaak laat draaien op 1400 toeren of lager
 • U wasgoed van ongeveer 6 kg per keer wil drogen
 • U wil bijdragen aan een milieu bewustere wereld.

 Handige gebruikstips voor wasmachines en/of wasdrogers om energie, dus geld te besparen


 • Zorg ervoor dat de droger goed onderhouden wordt, denk dan aan reinigen van de zeef en de condensor.
 • Gebruikt u een droger, laat de was tevoren dan goed centrifugeren; dat versnelt het drogen en spaart energie.
 • Was alleen met een volle trommel. Uit onderzoek blijkt dat een derde van het aantal wasbeurten overbodig is, als u alleen met echt volle trommels wast.
 • Wassen op zestig graden kost twee keer zoveel energie, als wassen op veertig graden. Wassen op negentig graden zelfs drie keer zoveel. Moderne wasmiddelen werken namelijk uitstekend op lagere temperaturen.
 • Zowel de luchtdroger als de condensdroger verbruiken minder energie als ze geplaatst worden in een verwarmde ruimte. Maar geldt alleen als u hierdoor niet extra gaat stoken.
 • Een wasmachine met triple-A-label is vaak duurder in aanschaf, maar de extra kosten verdient u snel weer terug door een lagere energierekening.
 • Centrifugesnelheden variëren van 400 tot 1800 toeren per minuut. Hoe hoger het toerental, hoe droger de was wordt. Dit bespaart energie als u een wasdroger gebruikt.

Wij hebben daarom de komende weken een prachtige inruilactie op al uw oude en vaak energievretende wasmachines en wasdrogers. Loopt u gerust eens bij onze winkels in Roermond, Panningen, Tegelen, Echt, Heythuysen of Horst binnen en laat u geheel vrijblijvend door onze specialisten voorlichten omtrent de inruilmogelijkheden voor u!
Bekijk hier onze nieuwe folder.

Meer tips en advies over wassen leest u hier.
Meer tips en advies over drogen leest u hier.