Gratis verzending vanaf 25 euro 14 dagen bedenktijd

Uw winkelwagen bevat geen artikelen.

Ruilen en retourneren van uw online bestelling

Retourneren van uw online aankoop

Het kan natuurlijk voorkomen dat u een product of bestelling aan ons retour wilt zenden. In dit geval heeft u recht op het herroepingsrecht. Dit betekent dat u al uw aankopen altijd binnen 14 kalenderdagen, zonder opgaaf van reden, aan ons terug mag sturen. Wij stellen het natuurlijk wel op prijs als u een reden opgeeft zodat wij een nog betere service aan kunnen bieden aan onze klanten.

U kunt onbeschadigde artikelen retourneren als:

  • u het artikel retourneert binnen de zichttermijn van 14 dagen. De termijn gaat in op de dag na ontvangst van uw bestelling.
  • het artikel in de originele staat en indien redelijkerwijs mogelijk in de originele verpakking is. De seal van een cd, cd-rom, dvd, game of softwareartikel mag niet verbroken zijn
  • u de pakbon of de (kopie) factuur meestuurt in de verpakking

De volgende producten komen niet voor retournering in aanmerking

  • Producten vervaardigd conform instructies van de consument (maatwerk), zoals kabels.
  • Makkelijk kopieerbare producten, zoals software, dvd's en games, waarvan de verzegeling is verbroken.
  • Producten die niet geschikt zijn om te worden teruggezonden om redenen van gezondheidsbescherming of hygiëne en waarvan de verzegeling na de levering is verbroken, zoals in-ear headphones.
  • Tegoedbonnen en vouchers.
  • Producten elders gekocht dan bij EP:Tummers

Om het herroepingsrecht uit te oefenen, moet u ons binnen 14 dagen na ontvangst van de goederen via een ondubbelzinnige verklaring (bijvoorbeeld schriftelijk, per post, fax of e-mail) op de hoogte stellen de overeenkomst te herroepen. U kunt hiervoor gebruikmaken van het modelformulier voor herroeping, maar bent hiertoe niet verplicht. Vervolgens heeft u nog 14 dagen de tijd om het product retour te sturen.

Voorwaarden voor volledige terugbetaling

We verzoeken u de producten zoveel als mogelijk in nieuwe, onbeschadigde staat en voor zover redelijkerwijs mogelijk in de originele verpakking terug te zenden. U bent alleen aansprakelijk voor de waardevermindering van de goederen die het gevolg is van het gebruik van de goederen, dat verder gaat dan nodig is om de aard, de kenmerken en de werking van de goederen vast te stellen.

Retourneren met PostNL pakketten

Indien u kleine artikelen wilt retourneren die met pakketpost kunnen worden verstuurd verzoeken wij u ten alle tijden contact met ons op te nemen zodat wij ervoor kunnen zorgen dat u het apparaat kunt opsturen. Tevens sturen wij u een formulier waarmee u de te retourneren artikelen kunt aanmelden.
U kunt dit formulier ook hier downloaden.

U draagt als consument het risico voor een retourzending. Wij vragen u daarom om de retourartikelen goed te verpakken om beschadiging tijdens transport tegen te gaan. De retourzending dient voldoende gefrankeerd naar ons te worden toegestuurd. Retouren kunnen verstuurd worden door bijvoorbeeld PostNL d.m.v. een PostNL pakketzegel (verkrijgbaar bij het postkantoor). De kosten van een pakketzegel zitten rond de 6 euro inclusief BTW. 

Retourneren van huishoudelijke apparaten

Wij verzoeken u ten alle tijden contact met ons op te nemen zodat wij een afspraak kunnen maken wanneer wij het apparaat komen ophalen. Tevens sturen wij u een formulier waarmee u de te retourneren artikelen kunt aanmelden.
U kunt dit formulier ook hier downloaden.

Indien u binnen onze regio woont zal het apparaat retour worden gehaald door onze eigen bezorgdienst. Wij nemen contact met u op om een afspraak te maken wanneer wij het apparaat retour komen halen.

Indien u buiten onze regio woont kunnen wij de retourzending voor u regelen met een van onze vaste vervoerders. Wij maken met u een afspraak over de datum wanneer zij het product komen ophalen.

Het apparaat wordt meegenomen als het transport klaar, dus compleet en volledig afgekoppeld van stroom, gas en/of water, bij de drempel staat.

U draagt als consument het de risico van uw retourzending. Zorg daarom voor een goede verpakking van uw producten om beschadigingen tegen te gaan. Kosten van het retourneren op eigen kosten zitten rond de 55 euro inclusief BTW.

Wie betaald de retour verzendkosten?

Wettelijk zijn wij enkel verplicht de retour verzendkosten te vergoeden indien wij u een product verzonden hebben dat u niet besteld heeft en dus foutief door ons aan u verzonden is. Daarnaast vergoeden wij de retour verzendkosten als het geleverde product defect is. In alle andere gevallen zijn de verzendkosten voor uw rekening. Indien u recht heeft op vergoeding van de verzendkosten, dan boeken wij deze kosten na ontvangst van de retournering terug naar uw bank- of girorekening.

Wanneer krijg ik mijn aankoopbedrag teruggestort?

Wanneer u een product retourneert, krijgt u de aankoopwaarde inclusief eventuele verzendkosten voor de heenzending (indien de gehele bestelling wordt teruggezonden) van het product terug. Het volledige aankoopbedrag en de heen verzendkosten, zal EP:Tummers op uw bank- of girorekening terugstorten. Het bedrag zal in de meeste gevallen zo snel mogelijk, maar uiterlijk binnen 7 kalenderdagen na de herroepingsmededeling worden teruggestort. Wij mogen wachten met de terugbetaling tot we de retourzending of het bewijs van retourzending hebben ontvangen.

Zend uw bestelling retour

Indien u een bestelling retour wilt zenden dan zijn de Algemene Voorwaarden hierop van toepassing. De Wet kopen op Afstand is niet van toepassing op bedrijven. Bedrijven hebben Wettelijk geen recht van herroeping. Indien bedrijven aangeschafte artikelen retour willen zenden dan zijn er meestal wel mogelijkheden u tegemoet te komen. Neemt u daartoe telefonisch contact op met onze klantenservice: 0475-425262.

Retour adres

EP:Tummers
Retourafdeling
Schaarbroekerweg 28
6042EJ Roermond