EP:Tummers is een jong familiebedrijf sinds 1923 en met 8 winkels in Roermond, Panningen, Tegelen, Echt, Heythuysen, Horst, Weert en Sittard-Geleen - de grootste vak speciaalzaak van Limburg op het gebied van consumentenelektronica. EP:Tummers is met 8 eigen winkels, waarvan 4 megastores, een van de grootste leden binnen de ElectronicPartner group. Het bedrijf heeft ongeveer 130 medewerkers in dienst verspreid over de verschillende winkels. Verder hebben ze een Service center met technische dienst en een eigen witgoed service.

Tummers heeft prijzen gewonnen als innovatief ondernemer van het jaar en onderneming van het jaar. Door nationaal en internationaal samen te werken met in totaal ruim 5.000 winkels weet EP:Tummers te profiteren van een enorme inkoopkracht welke vertaald wordt in zeer concurrerende prijzen.

EP:Tummers staat voor hoge service, tegen een scherpe prijs en perfecte, vakkundige afhandeling van alle aankopen. Kenmerkend voor alle medewerkers is de grote deskundigheid en de uitgesproken klantgerichte mentaliteit. Ze helpen met de juiste instellingen van apparaten, uitleg bij een handleiding, hulp bij programmering, aansluiting en bediening of het verzorgen van passende bekabeling en accessoires.

Mocht de aankoop gerepareerd moeten worden, dan heeft EP:Tummers een eigen technische dienst ter beschikking met eigen monteurs om te helpen. Desgewenst wordt er een vervangend product aangeboden.

Contactgegevens

Tummers B.V. (geen bezoekadres)
Solvayweg 4a
6049CP HERTEN
085-1054444
info@eptummers.nl
KVK: 13014072
BTW nr: NL001699143B01

Geschiedenis

Frans Tummers, die in 1902 in Sittard geboren werd, groeide op in een tijd dat Nederland geëlektrificeerd werd. Op 21-jarige leeftijd begon Frans Tummers zijn eigen bedrijf in Helden. Hij legde elektriciteitsleidingen aan bij particulieren en boeren, in hotels, scholen en kerken. Zijn eerste opdracht was de elektrische aandrijving van de windmolen in Roggel, een opdracht waarmee 1.700 gulden was gemoeid. Hij opende ook een winkel voor elektrische apparatuur, waar zijn vrouw Maria Cremers de scepter zwaaide.

Voor de Tweede Wereldoorlog werden alle dorpen in Noord Limburg op het elektriciteitsnet aangesloten waarin Tummers een belangrijke rol speelde. In deze tijd werd een filiaal in Meyel geopend. Na de Tweede Wereldoorlog werd de wederopbouw van de infrastructuur aangepakt. De Provinciale Limburgse Elektriciteits Maatschappij ontpopte zich tot een belangrijk opdrachtgever. Na 1947 ontwikkelde het bedrijf zich tot een van de grootste installateurs in Zuidoost Nederland. Het hoofdkantoor werd naar Roermond verplaatst.

In 1960 volgde Gerrit Tummers zijn vader op als algemeen directeur van het bedrijf, dat in de jaren zestig stormachtig groeide. Naast de industrie werd ook de overheid een belangrijke opdrachtgever. Rijkswaterstaat, de zuiveringschappen en drinkwaterbedrijven deden steeds vaker een beroep op Tummers-Cremers en ook de gezondheidszorg bleek een groeimarkt te zijn. In een eigen werkplaats bouwde het bedrijf bedieningspanelen, besturingslessenaars en schakelpanelen. Deze afdeling technische automatisering groeide uit tot een volwaardige hightech poot.

De economische crisis in de jaren '70 raakte ook Tummers- Cremers waardoor ontslagen onontkoombaar waren. Toen de economie weer opkrabbelde bleek dat de concurrentie flink toegenomen was. In maart 1987 werd Tummers-Cremers op verzoek overgenomen door Internatio-Müller.

Tummers door de jaren heen

*1923: Een eerste grote opdracht voor de elektrische aandrijving van een windmolen in Roggel.

*1925: Frans Tummers opent ook een winkel voor elektrische apparatuur, waar zijn vrouw Maria Cremers de scepter zwaaide: hier ligt de oorsprong van de naam Tummers-Cremers.

*Vanaf 1935: Tummers-Cremers sluit alle dorpen in Noord Limburg aan op het elektriciteitsnet.

*1939: Tummers-Cremers wordt huisinstallateur van het militaire kamp in Meyel en opent in dat dorp zijn eerste filiaal.

*1952: Het hoofdkantoor wordt verplaatst naar Roermond.

*1960: Gerrit Tummers volgt zijn vader op als algemeen directeur van het bedrijf.

*Vanaf 1968: Tummers-Cremers wordt betrokken bij grote projecten zoals de bouw van de sodafabriek in Herten (Solvay), de coöperatieve Roermondse eiermijn (de grootste van Europa) en vele fabrieken van Philips.

*1983: Tummers-Cremers werkt samen met Van Rietschoten & Houwens aan de techniek in het Academisch Ziekenhuis van Maastricht.

*1987: Tummers-Cremers wordt overgenomen door Internatio-Müller.

*1989: Na de overname van Tummers- Cremers werden de elektrotechnische winkels ondergebracht in een aparte b.v.: Tummers b.v.. Op dat moment heeft Tummers b.v. drie filialen in Panningen, Venray en Roermond. In 1989 sluit Tummers b.v. zich aan bij de inkooporganisatie AMCO en wordt de naam Tummers- AMCO gevoerd.

*1995: Door de samenwerking tussen AMCO en Euronics ontstaat in 1995 de inkooporganisatie United Retail welke meerdere winkelformules hanteert. Tummers- AMCO verandert op dat moment in Electro World Tummers.

*2003: Tummers wordt uitgeroepen tot onderneming van het jaar.

*2008: Tummers wordt door United Retail uitgeroepen tot meest innovatieve ondernemer van het jaar.

*2017: Tummers maakt de overstap van inkooporganisatie United Retail en de Electro World formule naar ElectronicPartner en sluit zich aan bij de marketingformule EP:. Door deze overstap sluiten de vestigingen van EP:Maxwell in Roermond, Panningen, Tegelen en Echt en gaan verder onder de gezamenlijke naam EP:Tummers!

*2017: EP:Tummers breidt uit naar de plaatsen Heythuysen en Horst 

*2019: EP:Tummers breidt uit naar Weert

*2021: EP:Tummers breidt uit naar Sittard-Geleen

*2023: EP:Tummers bestaat 100 jaar!