Stap over op elektrisch koken!  

Om de CO²-uitstoot te verlagen in Nederland, wil de overheid dat we vanaf 2050 niet meer koken op gas. Dit houdt in dat er in 2030 zeker twee miljoen Nederlandse huizen helemaal van het aardgas af zijn. Dit klinkt allemaal heel ver weg, maar de komende jaren zul je dit al gaan merken. Twijfel je of je nu al moet overstappen op inductie? Lees dan dit artikel en bekijk de voordelen die elektrisch koken met zich meebrengt!

Bekijk de meest bezochte categorieën:

Inbouw inductie kookplaten

Inbouw inductie kookplaten zijn elektrische kookplaten die in het aanrecht worden gemonteerd, waardoor ze naadloos opgaan in de keukenomgeving. Ze gebruiken elektromagnetische inductie om warmte direct in de kookpan te genereren, wat resulteert in efficiëntere en snellere kooktijden.
Bestel nu!

Inbouw gaskookplaten

Inbouw gas kookplaten worden in het keukenaanrecht gemonteerd en werken op aardgas. Ze bieden directe warmte via gasbranders en zijn populair vanwege hun snelheid en precisie bij het koken.


Bestel nu!

Vrijstaande kookplaten

Vrijstaande kookplaten worden niet in het aanrecht worden ingebouwd en kunnen worden geplaatst op een vrijstaand keukeneiland of aanrecht. Beschikbaar in verschillende brandstofopties zoals gas, elektriciteit of inductie en bieden flexibiliteit bij het plaatsen in de keuken.
Bestel nu!

Potten & Pannen

Onze pannen zijn van hoogwaardige kwaliteit. Met diverse merken zoals Demeyere, Zwilling of Staub hebben wij een breed scala aan kookgerei, waaronder roestvrijstalen pannen. deze zijn allemaal ontworpen om optimale kookprestaties te leveren en langdurig gebruik te bieden.
Bestel nu!

Bezorgt wanneer het jou uitkomt

Door eigen vakkundige & lokale bezorgers

Inbouwen

Zo kun jij direct genieten van je nieuwe fornuis of kookplaat

Installeren

Dat scheelt jou weer tijd!

Ik wil overstappen naar elektrisch, wat nu? 

Als je overweegt om elektrisch te gaan koken, zijn er een paar dingen die je moet regelen. Ten eerste heb je een extra stroomdraad nodig van de meterkast naar de kookplaat. Je hebt ook een speciaal stopcontact nodig voor de "perplex" stekker van jouw kookplaat. Voor zo een aansluiting is een aanpassing nodig in je meterkast, er moet als het ware een extra groep aangelegd worden. Dit brengt kosten met zich mee. Laat je dus goed adviseren door één van onze verkoopspecialisten om te zien wat er allemaal bij komt kijken om dit bij jou thuis te laten installeren!

Welke soorten elektrische kookplaten zijn er? 

Een optie die steeds populairder wordt, is koken op een inductie kookplaat. Een inductie kookplaat maakt gebruik van elektrische spoelen om een magnetisch veld op te wekken. Inductie koken is de meest efficiënte kooktechniek omdat deze manier van koken weinig energie verbruikt. Een ander voordeel is dat inductie koken op gas lijkt, maar een stuk veiliger is. De kookplaat zelf wordt niet zo heet en er is geen vlam waar je je aan kunt branden. Voor de mensen die geen fan zijn van schoonmaken; een inductiekookplaat is makkelijk schoon te maken, de glazen plaat op een inductie kookplaat neem je simpelweg af met een nat doekje.