Wat is Quooker?

Een Quooker lijkt op het eerste gezicht een gewone kraan, maar niets is minder waar. Met een Quooker heb je ‘De Kraan die Alles kan’. Naast je normale warm en koud tap je gemakkelijk kokend, gekoeld of gekoeld bruiswater. Zet je pan aardappelen, kopje thee of glas eronder en in no-time is het gekookt, heet of gekoeld. Hierdoor bespaar je niet alleen vele liters water, je gaat ook flink besparen op de energierekening!

Meest gezochte categorieën:

Combi Flex Knoppen

Alles uit één kraan

De 3-in-1 kranen van Quooker bieden alle voordelen van de vertrouwde Quooker. Energiezuinig, veilig, waterbesparend, ruimtebesparend en vooral tijdbesparend. Want de kranen wisselen direct van koud naar kokend water en andersom. In een simpele handomdraai dienen ze elk gemak in het huishouden. Beide kranen kunnen in het kraangat van je huidige kraan geplaatst worden.

Hoe werkt een Quooker-kraan?

Hoe tap je warm, koud en kokend water uit één kraan? Met de nieuwe Quooker CUBE haal je zelfs gekoeld en bruisend water uit de Quooker-kraan.

Duurzame bedrijfsfilosofie

Een Quooker is eenvoudig te onderhouden. Daardoor gaat hij lang mee. En krijg je problemen met je reservoir? Dan zijn die meestal eenvoudig te verhelpen, doordat een Quooker-reservoir open te maken is. Door een onderdeel te vervangen, krijgen we je systeem vaak weer werkend. Onze serviceafdeling denkt graag met je mee aan een passende oplossing. Op alle terreinen streven ze duurzaamheid na. Met aandacht voor mens en milieu. Zo is hun bedrijfspand in 2016 nieuw gebouwd en bedekt met 900 zonnepanelen, die volledig in de energiebehoeften van het pand voorzien. Op de Return & Recovery-afdeling recyclen ze oude producten en verwerken ze afvalstromen op een duurzame manier, om de wetgeving WEEE (Waste of Electrical and Electronic Equipment) na te leven.

Bespaar water en energie

Dat zit zo. Om een gemiddeld huishouden op elk moment van de dag direct van kokend water te kunnen voorzien, houdt het Quooker-systeem 3 of 7 liter water op een temperatuur van 110°C. Dat gebeurt in een reservoir onder het aanrecht, dat vacuümgeïsoleerd is. Dat houdt in dat de lucht in het reservoir zo ijl wordt, dat de warmte nergens naartoe kan. Daardoor heeft een Quooker-systeem maar heel weinig energie (10 watt) nodig om het water in het reservoir boven het kookpunt te bewaren.

Ter vergelijking: een spaarlamp verbruikt 11 watt, een gemiddelde televisie drie keer zoveel. Een waterkoker heeft weliswaar geen ‘warmhoudkosten’, maar wie meerdere keren per dag kokend water nodig heeft, verbruikt met een Quooker-systeem waarschijnlijk minder energie dan met een waterkoker. Want in een waterkoker breng je bijna altijd veel meer water aan de kook dan nodig is, terwijl je de hoeveelheden met een Quooker-systeem heel precies kunt afpassen.

Altijd de beste water kwaliteit

De waterkwaliteit in Nederland vereist niet dat de CUBE met een filter wordt gebruikt. Mocht je de CUBE toch willen uitrusten met een filter, dan is Active Carbon en Hollow Fiber filter in onze webshop beschikbaar. Het filter wordt tussen de koudwaterleiding en de CUBE geïnstalleerd.

Het Active Carbon filter zorgt voor een betere waterkwaliteit doordat het onaangename smaken en geuren vermindert. Het Hollow Fiber filter zuivert het inkomende water van eventueel nog aanwezige bacteriën. Daarnaast verwijdert het ook zanddeeltjes en zwevend stof uit het water. Het filter gaat 12 maanden of 3500 liter mee. De CUBE geeft een geluidsignaal op het moment dat de filter vervangen moet worden. Het CUBE filter hoeft niet geretourneerd te worden.

Vind je nieuwe kraan in onze winkel

Bezoek een winkel in jouw buurt

Een kraan kiezen is net iets makkelijker wanneer je deze ook in het echt kunt zien. Wij willen je graag verwelkomen wij je graag in Asten, Echt, Horst, Weert, Sittard-Geleen, Tegelen, Roermond, Panningen of Heythuysen.
Alle winkels

Advies op afspraak

Een nieuwe kraan kopen? Maak dan een afspraak met een van onze specialisten in onze winkel. Zo ben je direct aan de beurt, krijg je persoonlijk advies en kun je het zelf ervaren. Afspraken zijn 7 dagen per week mogelijk.
Maak een afspraak

Installeren

Wanneer je in onze regio woont kunnen wij je Quooker kraan ook volledig installeren voor €195,- bij je thuis. Dat is lekker makkelijk en geniet je direct van je nieuwe kraan.

Bekijk nu

Al 100 jaar ervaring

Wij bestaan al sinds 1923. Door onze jarenlange ervaring op het gebied van elektro kunnen wij je perfect adviseren. Tevens bieden wij klanten de service die ze verwachten, daarom bestaan we al bijna 100 jaar.
Bekijk nu