Hou je wafelijzer schoon!
In de maanden november-december staan we traditiegetrouw in de keuken om wafels te bakken. Aangezien je dit blog aan het lezen bent, vind je bakken van wafels net zo leuk als ons. Maar dan het opruimen.. een minder leuk klusje. Gelukkig hebben wij dit trucje om gemakkelijk en snel je wafelijzer weer helemaal schoon te krijgen!
Zo kun je dat het beste doen.
Ben je klaar met wafels bakken? Mooi! Laat de stekker in het stopcontact, zodat het wafelijzer op tempratuur blijft. Roer wat maïszetmeel of aardappelzetmeel en koud water tot een dikvloeibaar papje. Giet dit in het wafelijzer en bak het gaar tot een wafel. Zodra je zetmeelwafel klaar is, haal je deze uit het ijzer. Je zult zien dat alle achtergebleven stukjes deeg en suiker in je zetmeelwafel blijven plakken. Haal de stekker uit het stopcontact en laat je wafelijzer afkoelen. Veeg het nog een keer af met vochtig keukenpapier en voilà!
Tip van onze specialist.
Probeer zeker niet met een mes of een ander metalen voorwerp achtergebleven stukjes uit het wafelijzer te halen: hiermee beschadig je namelijk de antiaanbaklaag en zullen je wafels de volgende keer zeker aanbakken. Gebruik liever een zacht borsteltje of een stukje keukenpapier.
Welke wafelijzers hebben wij in ons assortiment?
Als je opzoek bent naar een nieuw wafelijzer dan ben je bij EP:Tummers op de juiste plek.