Over EP:Tummers

EP:Tummers is een jong familiebedrijf sinds 1923 en met 8 winkels in Roermond, Panningen, Tegelen, Echt, Heythuysen, Horst, Weert en Sittard-Geleen - de grootste vak speciaalzaak van Limburg op het gebied van consumentenelektronica. EP:Tummers is met 8 eigen winkels, waarvan 4 megastores, een van de grootste leden binnen de ElectronicPartner group. Het bedrijf heeft ongeveer 130 medewerkers in dienst verspreid over de verschillende winkels. Verder hebben ze een Service center met technische dienst en een eigen witgoed service.

Tummers heeft prijzen gewonnen als innovatief ondernemer van het jaar en onderneming van het jaar. Door nationaal en internationaal samen te werken met in totaal ruim 5.000 winkels weet EP:Tummers te profiteren van een enorme inkoopkracht welke vertaald wordt in zeer concurrerende prijzen.

EP:Tummers staat voor hoge service, tegen een scherpe prijs en perfecte, vakkundige afhandeling van alle aankopen. Kenmerkend voor alle medewerkers is de grote deskundigheid en de uitgesproken klantgerichte mentaliteit. Ze helpen met de juiste instellingen van apparaten, uitleg bij een handleiding, hulp bij programmering, aansluiting en bediening of het verzorgen van passende bekabeling en accessoires.

Mocht de aankoop gerepareerd moeten worden, dan heeft EP:Tummers een eigen technische dienst ter beschikking met eigen monteurs om te helpen. Desgewenst wordt er een vervangend product aangeboden.

Lektrisch Frenkse

We nemen je even mee terug naar 1923. We zijn in Panningen. In ’t Strötje nr. 55 om precies te zijn. Frans en Maria Tummers beginnen op dat moment een winkeltje in elektriciteitsproducten: F. Tummers-Cremers - Electriciteitsbureau. Destijds geheel nieuw, omdat het fenomeen stroom zijn intrede deed in de Nederlandse huishoudens. Frans was in dienst van de gemeente om het laagspanningsnet in Helden en omstreken te gaan uitbreiden en onderhouden. Gezien zijn uitmuntende kennis van zaken werd zijn werkgebied al snel uitgebreid. Voor deze taak had Frans vele materialen nodig die hij onderbracht in deze winkel. Al snel werd de winkel te klein en in 1931 wordt er verhuisd naar een nieuw pand op de hoek van de Markt/Straatje. Dit is het pand waarin tot op de dag van vandaag Tummers nog steeds is gevestigd!

Tummers-Cremers breidt uit

Vooral in de periode na de oorlog beleeft Tummers-Cremers een voortvarende groei. De onderneming breidt zich uit. Naast de installatie-tak komen er nu ook consumentenwinkels in Helden-Panningen, Venray en Roermond. In Roermond wordt in 1951 gestart op de Willem II Singel. Al gauw werd er verhuisd naar een locatie met meer mogelijkheden aan het St. Laurentiusplein. Deze laatste locatie groeit uit tot de hoofdvestiging. In 1982 verhuist de panelenbouw-fabriek van Panningen naar industrieterrein Heide-Roerstreek in Roermond. In deze periode wordt de installatiepoot losgeweekt van de detailhandelszaken. Hierdoor ontstaat de mogelijkheid voor beide takken om zich verder te ontwikkelen. De verrijking met de Electro-karweishop (1979 in Roermond en 1989 in Panningen) biedt de mogelijkheid om ook de klusser te bedienen. In 1992 wordt er een winkel geopend in Tegelen waarna er in 1998 de verhuizing in Roermond plaats vindt naar het industrieterrein en er in 2004 een 4e vestiging wordt geopend in Echt.

Van Elektroworld Tummers naar EP:Tummers

2003 en 2008 zijn de jaren, waarin de prestigieuze “Ondernemer van het jaar” & “Meest innovatieve ondernemer van het jaar” award in ontvangst mogen worden genomen. Met name de prestaties op het gebied van innovatie zijn doorslaggevend voor het behalen van deze prijzen. Als klap op de vuurpijl verhuist de vestiging in Roermond in 2008 naar het Retailpark. Een mooie locatie voor een megastore met een totaal oppervlak van 2000 m2. Electro World Tummers maakt per 1 januari 2017 de overstap naar ElectronicPartner en sluit zich aan bij de marketingformule van EP:.

EP:Tummers vandaag de dag

In 2020 verkoopt eigenaar Bram Verhaegen de zaak, die hij in 2004 van zijn vader Hennie had overgenomen. De zeven EP-Tummers winkels en de 120 medewerkers komen in handen van een nieuwe directie. De nieuwe ambitieuze eigenaren vormen een team met veel branchekennis en ervaring. Ze zetten de zaak grotendeels op de vertrouwde voet voort. Behouden wat goed is en waar het kan verbeteren en uitbreiden. Dat uitbreiden gebeurt al in 2021 als op het retailpark Sittard-Geleen een EP:Tummers Megastore zijn deuren opent. Een winkel met een verkoopvloeroppervlak van 1365 meter. Daarmee komt het aantal winkels op acht. In 2023 vierde Tummers haar 100 jaar bestaan en in maart 2024 heeft EP:Tummers winkel nummer 9 geopend, in Asten. Dit is tevens de eerste winkel in Brabant.

De eerste winkel in Noord-Brabant

In 2024 heeft EP:Tummers haar eerste stap buiten Limburg gezegd. Met het openen van een nieuwe winkel in Asten is de eerste Tummers winkel in Brabant een feit. Bij EP:Tummers Asten gaat winkelen verder dan alleen het uitkiezen van producten, het is een beleving op zich. Ontdek ons unieke winkelconcept waar we streven naar een warm thuisgevoel tijdens het winkelen.